Anneleen Meylaerts

Sedert 2010 maakt Anneleen Meylaerts (°1979, Leuven) deel uit van Adlex advocaten & bemiddelaars. Zij werd advocaat-vennoot in 2016 en behandelt nu voornamelijk dossiers met betrekking tot het personen- en familierecht, o.a. echtscheidingen, omgangsregelingen, co-ouderschap, erfenissen, schenkingen, successieplanning. Ze is ook thuis in het contractenrecht en het aansprakelijkheidsrecht.

Ze behaalde in 2004 haar Licentie in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens haar studies ontwikkelde zij al interesse voor het personen-en familierecht. Zij volgde specifieke praktijkcolleges en keuzevakken om deze tak van het recht beter te leren kennen. Tijdens haar eerste stagejaren genoot zij een generalistische opleiding om zich nadien meer toe te leggen op het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, met inbegrip van het medische aansprakelijkheidsrecht. In 2015 behaalde zij een Master na Master of Laws in het Notariaat aan de Vrije Universiteit te Brussel.

Verder is Anneleen Meylaerts sedert 2011 docent bij Syntra PXL. Zij doceert enkele avonden het vak recht voor de opleiding vastgoedmakelaars. Eind 2018 werd zij redactielid van het tijdschrift Limburgs Rechtsleven dat relevante rechtspraak, verbonden met Limburg, publiceert.

Rechtsdomeinen

Publicaties