Onze ervaring,
uw vertrouwen

Incasso

Welke middelen heb ik om een onwillige schuldenaar tot betaling te dwingen? Moet dat altijd voor de rechtbank afgedwongen worden?

Innen van geld. Dat is de letterlijke betekenis van incasso en dat maakt dit rechtsdomein eigenlijk voor elke ondernemer van levensbelang. Als uw diensten of goederen niet vrijwillig betaald worden, spreekt u ons best zo snel mogelijk aan om de incasso voor u te regelen. Het voordeel is trouwens dat de kosten voor deze incasso in principe gedragen worden door de schuldenaar. De incassoprocedure begint met een ingebrekestelling waarbij aan de debiteur alvast wordt meegegeven dat niet betalen binnen de afgesproken termijn gelijk staat met heel wat extra kosten.

Volgt er geen betaling dan start Adlex advocaten & bemiddelaars de gerechtelijke procedure op. Daarbij bewandelen we twee paden:

  1. De zogenaamde IOS-procedure (invordering van onbetwiste schuldvorderingen) zorgt er voor dat we een uitvoerbare titel kunnen bekomen zonder dat we voor de rechtbank moeten verschijnen.
  2. Als er een zweem van betwisting is, zullen we overgaan tot dagvaarding en wordt het dossier voor de bevoegde rechtbank ingeleid.  Bewarend beslag, uitvoerend beslag, derdenbeslag, de rechtstreekse vordering…. Tal van instrumenten kunnen worden ingeschakeld om de onwillige schuldenaar tot betaling te dwingen.

Wat ook de situatie is, deze wijze raad geldt altijd: wacht niet te lang met het invorderen van uw openstaande facturen en laat u bijstaan. Voor de uitvoering van de uitvoerbare titel of het vonnis kan Adlex advocaten & bemiddelaars beroep doen op een netwerk van gerechtsdeurwaarders over het hele land.

Advocaten

Jan Verlinden (°1969, Genk) maakt sinds 1994 als advocaat-vennoot deel uit van Adlex advocaten & bemiddelaars. Hij behandelt er voornamelijk de dossiers...