Lode Vos

Lode Vos (°1996, Hasselt) is sinds september 2019 lid van de Limburgse Balie en maakt sedertdien deel uit van Adlex advocaten & bemiddelaars als advocaat-junior medewerker. Hij legt zich vooral toe op het vennootschaps- en ondernemingsrecht.

Hij voltooide in 2019 met onderscheiding zijn masteropleiding Rechten aan de Universiteit Hasselt, waar hij een generalistische opleiding genoot met klemtoon op het vennootschapsrecht. Hij schreef zijn masterproef over de wijzigingen aan de bestuurdersaansprakelijkheid in het recent vernieuwde vennootschapsrecht.

Tijdens zijn twee masterjaren was hij lid en in zijn laatste jaar voorzitter van VZW ELSA Hasselt, de academische studentenvereniging verbonden aan de Faculteit Rechten. Hij is ook twee jaar bestuurslid geweest van VZW Huuradvies Hasselt. Sedert september 2021 is Mr. Lode Vos verbonden aan de Universiteit Hasselt als praktijkassistent onder leiding van Prof. dr. Carole Billiet. Verder volgt hij sinds 2021 een specialisatieopleiding Master in het Vennootschapsrecht aan de KU Leuven.

Rechtsdomeinen

Publicaties