Leo Panis

Leo Panis studeerde met onderscheiding af aan de Universitaire Instelling Antwerpen (UIA). Hij heeft samen met Freddy Gilkens in 1982 de Associatie Gilkens & Panis opgericht, een associatie die inmiddels is uitgegroeid tot het huidige Adlex advocaten & bemiddelaars. Hij was gespecialiseerd in het handels- en economisch recht, meer precies in fusies en overnames, geschillen in handelszaken, financieel recht en intellectueel eigendomsrecht. Tevens was hij erkend bemiddelaar in burgerlijke- en handelszaken.

Leo Panis had een bijzondere grote ervaring in het behandelen van geschillen voor de rechtbanken van eerste aanleg en koophandel. Hij heeft ook meer dan 25 jaar gezeteld als plaatsvervangend vrederechter in het kanton Genk en ontving het statuut van ere-vrederechter naast diverse Koninklijke titels. De familiale relatie van Leo Panis met de groep Ebema had zeker zijn invloed op de oriëntatie van het kantoor met het bouwrecht. Leo Panis was ook 13 jaar lang actief bestuurder bij KRC Genk en de verbondenheid van Adlex advocaten & bemiddelaars met de club is nog steeds zeer groot.

De klemtoon van zijn activiteiten lag meer op het adviserend, bemiddelend en aansturend optreden, waarbij hij erin slaagde om het grootste gedeelte van de hem voorgelegde conflictsituaties te ontmijnen en een oplossing buiten de gerechtelijke procedures te bewerkstelligen.

Sedert 1 juni 2021 is Leo Panis definitief gestopt als advocaat en heeft de Raad van Orde van de balie van Limburg hem de titel van ere-advocaat verleend. Hij geniet momenteel van zijn pensioen met kinderen en kleinkinderen en heeft meer tijd voor zijn hobby’s: joggen met zijn hond Bora, oldtimers en tuinieren.

Maar stilzitten is niet echt aan hem besteed. Hij is nu actief onder meer als voorzitter van Lions Club Maasland, in immobiliën en als bestuurder van vennootschappen.

Publicaties