Yves Daenen

Yves Daenen (°1962, Genk) legt zich voornamelijk toe op enerzijds vastgoed- en goederenrecht en anderzijds op burgerlijke rechtsgeschillen. Hij studeerde af aan de rechtsfaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven in 1985 en trad datzelfde jaar toe als advocaat aan de balie van Tongeren.

Hij behaalde nadien de graad van Diplomé en Relations Internationales et Politique Comparée aan de Université Catholique in Louvain La Neuve (UCL). Hij is tweetalig Nederlands/Frans en behandelt ook dossiers in het Engels, in het Duits en in het Italiaans. Al meer dan 15 jaar is hij bestuurder van Eurojuris België, dat deel uitmaakt van het grootste internationale netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren: Eurojuris International. Dankzij dit netwerk kunnen cliënten voor de behandeling van hun dossiers in het buitenland beroep doen op geaccrediteerde en ervaren advocaten. Momenteel is hij bestuurslid van Eurojuris International waarbij meer dan 600 onafhankelijke kantoren wereldwijd zijn aangesloten.

www.eurojuris.net en www.eurojuris.be

Hij is ook plaatsvervangend vrederechter in het kanton Genk en lector en gastdocent aan de hogescholen UCLL (University Colleges Leuven Limburg) en PXL (Provinciale Hogeschool Limburg), aan Syntra PXL, Vivo, het geaggregeerde opleidingscentrum in de immobiliënsector. Daar doceert hij voornamelijk vastgoedrecht: Koop, huur, makelaarscontracten en  disciplinair recht van de makelaar.

Yves Daenen is lid en oud-voorzitter van Rotary Club Genk-Staelen en van het Groot Genker Orkest.

Rechtsdomeinen

Publicaties

kantoor Genk

Grotestraat 122
B – 3600 Genk

info@adlex.be

tel +32 89 32 23 00

kantoor Bree

Bocholterstraat 14
B – 3960 Bree

info@adlex.be

tel +32 89 46 15 62

Volg onze adbassadeurs

Onze adbassadeurs zijn uw belangrijkste vertegenwoordigers en de trouwe verdedigers van uw belangen. Altijd tactvol en loyaal, kordaat als het moet.

Copyright 2022 Adlex – Privacy Policy – created by Hands