Piet Janssen

Piet Janssen (°1970, Genk) is sinds 1994 advocaat aan de balie van Limburg. Hij is eveneens bemiddelaar in familiezaken en wordt aangesteld als bewindvoerder. Hij is gespecialiseerd in rechtsdomeinen die betrekking hebben op onroerend goed.

Piet Janssen behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten met onderscheiding aan de Vrije Universiteit van Brussel in 1993. Vervolgens behaalde hij in 1994 een bijzondere licentie in het sociaal recht met onderscheiding aan de Université Libre de Bruxelles. Omwille van zijn interesse in immobiliën, behandelt hij voornamelijk dossiers rond onroerende eigendommen (koop/verkoop/verhuur), waarbij hij put uit zijn expertise in privaat bouwrecht, vastgoed-en goederenrecht, contractenrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht evenals familie- en erfrecht.

Sinds 2019 is hij docent Recht bij Syntra Limburg, waar hij huurrecht doceert binnen de opleiding vastgoedmakelaar in Westerlo. Hij is bestuurslid van Unizo-Riemst. Verder is hij lid van de Lokale Economische Middenstandsraad en de Milieuraad van de gemeente Riemst.

Sinds 1 januari 2024 is Piet Janssen ook vennoot van Adlex advocaten & bemiddelaars.

Rechtsdomeinen

Publicaties