Mathieu Cilissen

Mathieu Cilissen (°1960) is gespecialiseerd in het bouwrecht en aansprakelijkheidsrecht. Hij maakt vanaf 1992 als advocaat-vennoot deel uit van de toenmalige associatie Gilkens-Panis die is uitgegroeid tot het huidige Adlex advocaten & bemiddelaars. Na zijn humaniora (Grieks-Latijn) aan het Sint Jan Berchmanscollege in Genk behaalde hij zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit te Leuven.

Naast zijn activiteiten als advocaat is hij nauw betrokkenheid bij enkele beroepsverenigingen in de bouwsector en is hij ook actief in diverse schoolse opleidingen en verenigingen. Hij is voormalig docent algemeen-, sociaal- en arbeidsrecht aan de Katholieke Hogeschool voor Verpleegkunde en geeft opleidingen aannemingsrecht en zakenrecht bij Syntra.

Als sport, en meer bepaald voetballiefhebber is Mathieu Cilissen sedert 2001 lid van de Algemene Vergadering van de voetbalclub KRC Genk waar hij sedert 2009 zetelt in de Raad van Bestuur en sedert 2017 tevens de functie van ondervoorzitter opneemt. Hij is gewezen lid en voorzitter van de Jonge Kamer Genk (Jaycees) en gewezen voorzitter van de Kiwanis Genk ‘De Heimaaier’ waar hij nog steeds deel van uitmaakt.

Rechtsdomeinen