Steven Menten

Steven Menten (°1976, Hasselt) is sedert 2008 als advocaat-vennoot verbonden aan Adlex advocaten & bemiddelaars. Hij is gespecialiseerd in het ondernemings- en contractenrecht en heeft een ruime ervaring in het private bouwrecht en overheidsopdrachten.

Hij behaalde zijn Licentie in de Rechten aan de Universiteit Gent en volgde, na een Erasmus-jaar in Valencia, meteen nadien de specialisatieopleiding Internationaal en Europees Recht aan de Vrije Universiteit Brussel, een studie die hij in 2001 met grote onderscheiding afrondde. In 2004 specialiseerde hij zich verder in het ondernemingsrecht en behaalde een Master in Business Law aan de Universiteit Antwerpen. Hij heeft een gerechtelijk mandaat als bewindvoerder sedert 2004. In 2013 volgde hij de postuniversitaire opleiding tot curator en vereffenaar (KUL-UA-UH). Sedert 2016 is hij plaatsvervangend Vrederechter in het kanton Maaseik – Bree en sedert 2021 is hij ook erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken.

Steven Menten was jaren lid van de Raad van Orde van Advocaten in Tongeren en van daaruit ook vertegenwoordiger in de Orde van Vlaamse Balies in Brussel. Hij is vandaag erelid van Ronde Tafel Lanaken, lid van Lions Club Maasland, die zich inzet voor sociale doelen, en bestuurder bij Volleybalclub Greenyard Maaseik.

Rechtsdomeinen